Sült kajszibarackpüré bébiknek

A kajszibarackpüré alufóliába bugyolált, tepsiben sült kajszibarackokból mixelve natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű.

A(z) sült kajszibarackpüré bébiknek elkészítése

Ha itt a hozzátáplálás ideje, mert bébike igényli már az anyatej mellett, akkor jöhetnek a finom zöldség és gyümölcspépek.

A kajszibarackpüré tapasztalatom szerint akkor a legfinomabb, ha alufóliába bugyolálva, tepsiben sütöm meg hozzá a kajszibarackokat, nem pedig vízben, lábasban párolom a kajszibarackkockákat.

Ezért három szem kajszibarackot - amit lehetőleg bio gazdától szerzek be - alaposan megmosok, félbevágok, magját kiveszem, aztán a fél kajszibarackokat egyesével alufóliabugyorba csomagolom. A bugyor alatt azt értem, hogy nem szorosan csomagolom, hanem szellősen, hogy maradjon hely a sülés közben képződő gőznek, rés is, hogy kipárologjon, de ugyanakkor a kajszibarack se száradjon ki.

Az alufólia-bugyorban fekvő kajszibarackokat befektetem egy tepsibe, és 220 fokon 20 percig sütöm. Még a sütés kezdetén egy pohár vizet öntök a tepsibe, hogy segítsem a párolódást.

Ha puhára sültek a kajszibarackok, kibugyolálom őket az alufóliából, könnyedén lehúzom a héjukat, és a gyümölcshúst a bébiétel mixerben pürésítem, amíg teljesen sima püré nem lesz, kajszibarackdarabka mentesen.

Fűszerezni nem kell, sőt! Az így elkészített kajszibarackpüré natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű...

A hőmérsékletet mindig ellenőrizzük, mielőtt etetni kezdjük a bébit! Csak kellemesen langyos pürét kanalazzunk a kis szájába!