Sült kajszibarackpüré barnarizs pürével bébiknek

A kajszibarackpüré alufóliába bugyolált, tepsiben sült kajszibarackból mixelve natúran is nagyon finom, barnarizs pürével gazdagítva pedig még táplálóbb.

A(z) sült kajszibarackpüré barnarizs pürével bébiknek elkészítése

Ha itt a hozzátáplálás ideje, mert bébike igényli már az anyatej mellett, akkor jöhetnek a finom zöldség és gyümölcspépek.

Az kajszibarackpüré tapasztalatom szerint akkor a legfinomabb, ha alufóliába bugyolálva, tepsiben sütöm meg hozzá az kajszibarackokat, nem pedig vízben, lábasban párolom az kajszibarackkockákat.

Van, hogy az kajszibarackpürét barnarizs pürével is gazdagítom, hogy még táplálóbb legyen.

Előszőr a barnarizst teszem oda, hogy legyen ideje megfőni, amíg az kajszibarack elkészül.

Egy marék barnarizst lábasban felöntök egy pohár vízzel (nagyjából a saját térfogata 3x-osát veszi fel a barnarizs, jóval többet, mint a fehér rizs), és lefedeve, közepes lángon megfőzöm. Nem sózom, nem fűszerezem.

Két szem kajszibarackot - amit lehetőleg bio gazdától szerzek be - alaposan megmosok, félbevágok, magtalanítok, aztán a fél kajszibarackokat egyesével alufóliabugyorba csomagolom. A bugyor alatt azt értem, hogy nem szorosan csomagolom, hanem szellősen, hogy maradjon hely a sülés közben képződő gőznek, rés is, hogy kipárologjon, de ugyanakkor a kajszibarack se száradjon ki.

Az alufólia-bugyorban fekvő kajszibarackokat befektetem egy tepsibe, és 220 fokon 20 percig sütöm. Még a sütés kezdetén egy pohár vizet öntök a tepsibe, hogy segítsem a párolódást.

Ha puhára sültek az kajszibarackok, kibugyolálom őket az alufóliából, könnyedén lehúzom a héjukat, és bébiétel mixerbe teszem őket.

Eddigre a barnarizs is megfőtt, azt is átkanalazom a bébiétel mixerbe, és összepürésítem őket egészen addig, amíg teljesen sima, darabkamentes püré nem lesz belőlük.

Fűszerezni nem kell, sőt! Az így elkészített kajszibarackpüré barnarizs pürével natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű...

A hőmérsékletet mindig ellenőrizzük, mielőtt etetni kezdjük a bébit! Csak kellemesen langyos pürét kanalazzunk a kis szájába!