Sárgadinnyekrémleves sárgadinnyekockákkal és mandulaforgáccsal

A tejszínes-pudingos sárgadinnyekrémleves szerintem akkor igazi élvezet, ha sárgadinnyekockákkal van tele. A teljes élvezetért mandulaforgáccsal is megszórom.

A(z) sárgadinnyekrémleves sárgadinnyekockákkal és mandulaforgáccsal elkészítése

Egy lábasba öntöm a teljes tejet és nyírfacukrot (xilitet), és felforralom.

Ha lobog, leveszem a tűzről, beleszórom a fél zacskó vaníliás főzőpudingot, és csomómentesre keverem.

Visszateszem nagy lángra, és újból bugyogásig forralom.

Akkor megint leveszem a tűzról, megszórom fahéjjal, gyömbérrel.

A sárgadinnyét félbevágom, a dinnyehúsból fagyikanálal kis gömböket vájok, és a még mindig forró tejbe dobom őket. Kivéve azt az egy tucat gömböt, amit majd tálaláshoz gurítok a sárgadinnyekrémlevesbe.

Így főzöm a levest közepes lángon 15-20 percig.

Akkor leveszem a tűzről, és botmixerrel simára keverem a levest, így lesz belőle sárgadinnyeszínű, selymes krém.

Most adom hozzá a tejszínt úgy, hogy előbb kis tálba öntöm, abba merek a forró levesből, és az így meglangyosított tejszínt öntöm a meleg levesbe, hogy ne kapja össze.

A sárgadinnyekrémleves mostmár kész, csak hülnie kell picit. Tálaláskor belegurítok fél-fél tucat sárgadinnyegömböt a tányérokba, rájuk merem a levest, aztán meghintem mandulaforgáccsal. Ha olyanom van, a mandulaszeleteket előbb megpirítom egy serpenyőben, de van, hogy natúr hagyom.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Sárgadinnyekrémleves sárgadinnyekockákkal és mandulaforgáccsal hozzávalók

  • 1 kg sárgadinnye
  • 5 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 1/2 zacskó vaníliás főzőpuding
  • 5 evőkanál nyírfacukor (xilit)
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 2 evőkanál mandulaforgács

recept.hu közösség