Rukkolás Cordon bleu

A Cordon bleu, azaz a francia Kék szalag klasszikus borjhús étel, de a töltelékével nem szentségtörés játszani. Ez itt egy rukkolás változat.

A(z) rukkolás Cordon bleu elkészítése

Klopfold ki szép nagy szeletekre a borjúcombot, majd vágd félig félbe.

Kevés olajon dinszteld meg a rukkolát.

Mártsd a kiklopfolt hússzeletek belső felét a kikevert tojásba, majd helyezz mindegyik hússzeletre egy-egy szelet sonkát és egy-egy szelet sajtot és a egy-egy negyednyi részt a rukkolából.

Hajtsuk félbe a hússzeleteket úgy, hogy teljesen betakarja a sajtot, a sonkát és a rukkolát, majd pedig panírozd be a húsokat óvatosan. Használhatsz fogpiszkálót a csomagok egybentartására. Panírozáskor először lisztbe forgasd bele a húst, majd a kikevert tojásba, végül a zsemlemorzsába.

Sózd, borsozd a bepanírozott húsokat.

Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, és közepes hőmérsékleten, oldalanként 10-10 perc alatt süsd a húsokat szép aranybarnára.