Meleg ital receptek

{CATSABLONLIST:601:{NUMNF1}:0:30:TITLEASC}

meleg ital

A meleg ital azonnal megmelenget, gyorsabban egy forró falatnál, mert olyan gyorsan csúszik le a gyomrunkig, és onnan a szívünkig, hogy azonnal hat a hot.

A meleg italok azért jöttek e Földre, hogy megmelengessék a szívünket, ha már csonttá fagyott. Kevésbé krízises helyzetben kezünket melengetik, és növelik hőérzetünket, ahogy végigcsordulnak bennünk nyelés után. Ahogy átjár a meleg lé, úgy jár át a melegség hideg téli estéken, vagy más alkalomkor, ha ilyet kívánunk. Gyakran keverünk tejből és valamilyen porított termésből ilyet, és nevezzük kakaónak, kávénak, vagy ezek alfajainak. Tejet nem mindig teszünk bele, bár a fehér is nagyon ízletes a teából, a szintén porított levél levéből. De van, hogy alkoholt forralni támad kedvünk, főleg, ha Karácsony közeleg, bort forralunk vagy puncsot hevítünk. A meleg ital olyan, akár a meleg leves, inkább táplál, mint szomjat olt, de ezért is nyeljük.