Lágytojás négy személyre

Lágytojás négy személyre. Személyreszabott lágytojás. Négy lágytojás négy személy részére. Személyes tojások négynek.

A(z) lágytojás négy személyre elkészítése

Végy egy nagy levegőt, és végy egy serpenyőt.

Töltsd szinültig vízzel.

Tedd a tűzhelyre, a legmagasabb hőfokra, mert forralod.

Menj a hűtőhöz, végy ki onnan négy darab tojást.

Mosd meg alaposan a csapban folyóvíz alatt.

Végy egy hústűt, szúrd ki a tojások héjainak tompa végeit. Ügyelj rá, hogy a hártyák épek maradjanak.

Ha forr már a víz, végy egy tésztaszedőt, és azzal óvatosan liftezd le egymás után a négy tojást a forró víz mélyére. Hagyd ott. A tojásokat.

Három perc elteltével ugyanazzal a tésztaszűrővel emeld ki a tojásokat, s tartsd azonmód hidegvíz alá a csapban, hogy megállítsd a forrást.

A tojásaidat, ha lehültek, ültesd tojástartókba, és vidd az asztalhoz.

Ott késsel elegánsan nyesd le a tojásod tetejét, s kiskanállal kanalazd ki a belsejét.

Kenyérrel jobb.

Kínáld a sószóróból a veled evőket, ha sósan szeretik, sózzák meg a tojásaikat étkezés közben.