Gesztenyekrémleves sült gesztenyével és mazsolával
A tejszínes-pudingos gesztenyekrémleves szerintem akkor igazi élvezet, ha sült gesztenyével és mazsolával van tele.
A(z) gesztenyekrémleves sült gesztenyével és mazsolával elkészítése
Egy lábasba öntöm a teljes tejet és nyírfacukrot (xilitet), és felforralom.
Ha lobog, leveszem a tűzről, beleszórom a fél zacskó vaníliás főzőpudingot, és csomómentesre keverem.
Visszateszem nagy lángra, és újból bugyogásig forralom.
Akkor megint leveszem a tűzról, megszórom fahéjjal, gyömbérrel.
A gesztenyepürét a még mindig forró tejbe morzsolom.
Így főzöm a levest közepes lángon 15-20 percig.
Akkor leveszem a tűzről, és botmixerrel simára keverem a levest, így lesz belőle gesztenyepürészínű, selymes krém.
Most hozzáadom a tejszínt úgy, hogy előbb kis tálba öntöm, abba merek a forró levesből, és az így meglangyosított tejszínt öntöm a meleg levesbe, hogy ne kapja össze.
A gesztenyepüréleves mostmár kész, csak hülnie kell picit. Tálaláskor a sült gesztenye szemeket beledobom felesben a tányérokba, aztán az egészet meghintem mazsolával. Hmmm.