Gesztenyekrémleves sült gesztenyével és mazsolával

A tejszínes-pudingos gesztenyekrémleves szerintem akkor igazi élvezet, ha sült gesztenyével és mazsolával van tele.

A(z) gesztenyekrémleves sült gesztenyével és mazsolával elkészítése

Egy lábasba öntöm a teljes tejet és nyírfacukrot (xilitet), és felforralom.

Ha lobog, leveszem a tűzről, beleszórom a fél zacskó vaníliás főzőpudingot, és csomómentesre keverem.

Visszateszem nagy lángra, és újból bugyogásig forralom.

Akkor megint leveszem a tűzról, megszórom fahéjjal, gyömbérrel.

A gesztenyepürét a még mindig forró tejbe morzsolom.

Így főzöm a levest közepes lángon 15-20 percig.

Akkor leveszem a tűzről, és botmixerrel simára keverem a levest, így lesz belőle gesztenyepürészínű, selymes krém.

Most hozzáadom a tejszínt úgy, hogy előbb kis tálba öntöm, abba merek a forró levesből, és az így meglangyosított tejszínt öntöm a meleg levesbe, hogy ne kapja össze.

A gesztenyepüréleves mostmár kész, csak hülnie kell picit. Tálaláskor a sült gesztenye szemeket beledobom felesben a tányérokba, aztán az egészet meghintem mazsolával. Hmmm.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Gesztenyekrémleves sült gesztenyével és mazsolával hozzávalók

  • 1 kg gesztenyepüré
  • 10 dkg sült gesztenye
  • 5 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 1/2 zacskó vaníliás főzőpuding
  • 5 evőkanál nyírfacukor (xilit)
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 2 evőkanál mazsola

recept.hu közösség