Francia hagymaleves absztinenseknek
A francia hagymaleves akkor igazán francia, ha fehérborral készül, de volt már nekem absztinens hölgyvendégem, és másnak is lehet... Szerecsendió a megoldás.
A(z) francia hagymaleves absztinenseknek elkészítése
Karikázd fel vékonyan a vöröshagymát és a fehérhagymát is, és pirítsd lassan barnára olvasztott vajon.
A fokhagymát fokhagymanyomóval nyomd a pirult hagymákra, a lábast előtte levéve a tűzről. A hagyma hármasra szórd rá a lisztet, és az egészet keverd el, tedd vissza a tűzre.
Aztán öntsd fel aztán a hagymákat csirke alaplével, és folyamatos kevergetés mellett forrald össze mindezt.
Borsozd meg a levet, hintsd meg alaposan őrölt szerecsendióval, majd fedd le, és közepes lángon hagyd fél órát főni.
Amíg forr, szeleteld a bagettet sréhan, és tedd egy serpenyőbe, és pirítsd meg a bagett szeletek mindkét oldalát.
A francia hagymaleves is és a pirított bagett is frissen az igazi, ezért azonnal tálald.