Erdei túrótorta

Szeder, málna, ribizli, áfonya túróval. Ez már majdnem világbéke! Ha magamnak sütöm, bennem biztosan béke lesz. Meg abban is, aki megkóstolja, legalább addig.

A(z) erdei túrótorta elkészítése

A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére, a sárgájához egy tálban cukrot keverek, a fehérjét pedig egy másik tálban kemény habbá verem.

A sárgájához lisztet keverek, aztán óvatos mozdulatokkal beleforgatom a habosra vert fehérjét is.

A tortaformát kivajazom, kilisztezem, és belekanalazom a masszát. 180 fokon 15 percen át sütöm.

Közben a zselatint feloldom a szederlében (vagy málnalében, vagy ribizlilében, vagy áfonyalében), és amíg a sütőből kivett piskóta kihül, addig kihül a zselatin is.

Most a tejszínből verek kemény habot, aztán megcukrozom, és hozzáadom a túrót. Ezt a túrókrémet halmozom a kihült piskóta tetejére. Aztán a kihült zselatinba beleteszem a szeder-, málna-, ribizli- és áfonyaszemeket, aztán a túrókrém tetejére csurgatom.

A tortát hűtőbe teszem, és néhány óra múlva, amikor megdermedt, előveszem, és felszeletelem.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Erdei túrótorta hozzávalók

  • 5 dkg szeder
  • 5 dkg málna
  • 5 dkg ribizli
  • 5 dkg áfonya
  • 20 dkg túró
  • 3 dl tejszín
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál szederlé (vagy málnalé, vagy ribizlilé, vagy áfonyalé)
  • 1 tasak zselatinpor
  • kevés vaj

recept.hu közösség