Erdei túrótorta
Szeder, málna, ribizli, áfonya túróval. Ez már majdnem világbéke! Ha magamnak sütöm, bennem biztosan béke lesz. Meg abban is, aki megkóstolja, legalább addig.
A(z) erdei túrótorta elkészítése
A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére, a sárgájához egy tálban cukrot keverek, a fehérjét pedig egy másik tálban kemény habbá verem.
A sárgájához lisztet keverek, aztán óvatos mozdulatokkal beleforgatom a habosra vert fehérjét is.
A tortaformát kivajazom, kilisztezem, és belekanalazom a masszát. 180 fokon 15 percen át sütöm.
Közben a zselatint feloldom a szederlében (vagy málnalében, vagy ribizlilében, vagy áfonyalében), és amíg a sütőből kivett piskóta kihül, addig kihül a zselatin is.
Most a tejszínből verek kemény habot, aztán megcukrozom, és hozzáadom a túrót. Ezt a túrókrémet halmozom a kihült piskóta tetejére. Aztán a kihült zselatinba beleteszem a szeder-, málna-, ribizli- és áfonyaszemeket, aztán a túrókrém tetejére csurgatom.
A tortát hűtőbe teszem, és néhány óra múlva, amikor megdermedt, előveszem, és felszeletelem.