Eperkrémleves eperszemekkel és mandulaforgáccsal

A tejszínes-pudingos eperkrémleves szerintem akkor igazi élvezet, ha eperszemekkel van tele. A teljes élvezetért mandulaforgáccsal is megszórom.

A(z) eperkrémleves eperszemekkel és mandulaforgáccsal elkészítése

Egy lábasba öntöm a teljes tejet és nyírfacukrot (xilitet), és felforralom.

Ha lobog, leveszem a tűzről, beleszórom a fél zacskó vaníliás főzőpudingot, és csomómentesre keverem.

Visszateszem nagy lángra, és újból bugyogásig forralom.

Akkor megint leveszem a tűzról, megszórom fahéjjal, gyömbérrel, majd beledobom a felkockázott eperszemeket, kivéve azt a két tucat epret, amit majd tálaláskor adok az eperkrémleveshez.

Így főzöm a levest közepes lángon 15-20 percig.

Akkor leveszem a tűzről, és botmixerrel simára keverem a levest, így lesz belőle eperszínű, selymes krém.

Most adom hozzá a tejszínt úgy, hogy előbb kis tálba öntöm, abba merek a forró levesből, és az így meglangyosított tejszínt öntöm a meleg levesbe, hogy ne kapja össze.

Az eperkrémleves mostmár kész, csak hülnie kell picit. Tálaláskor beleszórom a félretett egy-egy tucatnyi eperszemet a tányérokba, rájuk merem a levest, aztán meghintem mandulaforgáccsal. Ha olyanom van, a mandulaszeleteket előbb megpirítom egy serpenyőben, de van, hogy natúr hagyom.