Egzotikus gyümölcskrémleves gyümölcskockákkal és mandulaforgáccsal
A tejszínes-pudingos egzotikus gyümölcskrémleves akkor igazi élvezet, ha gyümölcskockákkal van tele. A teljes élvezetért mandulaforgáccsal is megszórom.
A(z) egzotikus gyümölcskrémleves gyümölcskockákkal és mandulaforgáccsal elkészítése
Egy lábasba öntöm a teljes tejet és nyírfacukrot (xilitet), és felforralom.
Ha lobog, leveszem a tűzről, beleszórom a fél zacskó vaníliás főzőpudingot, és csomómentesre keverem.
Visszateszem nagy lángra, és újból bugyogásig forralom.
Akkor megint leveszem a tűzról, megszórom fahéjjal, gyömbérrel.
A mangót hámozom, magját kivéve kockázom, és a mangókockákat meg az ananászbefőttt kockákat a még mindig forró tejbe dobom, kivéve azt az egy-egy tucatnyit, amit majd tálaláskor adok a egzotikus gyümölcskrémleveshez.
Így főzöm a levest közepes lángon 15-20 percig.
Akkor leveszem a tűzről, és botmixerrel simára keverem a levest, így lesz belőle egzotikus gyümölcsszínű, selymes krém.
Most adom hozzá a tejszínt úgy, hogy előbb kis tálba öntöm, abba merek a forró levesből, és az így meglangyosított tejszínt öntöm a meleg levesbe, hogy ne kapja össze.
A egzotikus gyümölcskrémleves mostmár kész, csak hülnie kell picit. Tálaláskor mixelve beleszórom a félretett egy-egy tucatnyi mangó- és ananászkockát a tányérokba, rámerem a levest, aztán meghintem mandulaforgáccsal. Ha olyanom van, a mandulaszeleteket előbb megpirítom egy serpenyőben, de van, hogy natúr hagyom.