Egzotikus gyümölcskrémleves gyümölcskockákkal és mandulaforgáccsal

A tejszínes-pudingos egzotikus gyümölcskrémleves akkor igazi élvezet, ha gyümölcskockákkal van tele. A teljes élvezetért mandulaforgáccsal is megszórom.

A(z) egzotikus gyümölcskrémleves gyümölcskockákkal és mandulaforgáccsal elkészítése

Egy lábasba öntöm a teljes tejet és nyírfacukrot (xilitet), és felforralom.

Ha lobog, leveszem a tűzről, beleszórom a fél zacskó vaníliás főzőpudingot, és csomómentesre keverem.

Visszateszem nagy lángra, és újból bugyogásig forralom.

Akkor megint leveszem a tűzról, megszórom fahéjjal, gyömbérrel.

A mangót hámozom, magját kivéve kockázom, és a mangókockákat meg az ananászbefőttt kockákat a még mindig forró tejbe dobom, kivéve azt az egy-egy tucatnyit, amit majd tálaláskor adok a egzotikus gyümölcskrémleveshez.

Így főzöm a levest közepes lángon 15-20 percig.

Akkor leveszem a tűzről, és botmixerrel simára keverem a levest, így lesz belőle egzotikus gyümölcsszínű, selymes krém.

Most adom hozzá a tejszínt úgy, hogy előbb kis tálba öntöm, abba merek a forró levesből, és az így meglangyosított tejszínt öntöm a meleg levesbe, hogy ne kapja össze.

A egzotikus gyümölcskrémleves mostmár kész, csak hülnie kell picit. Tálaláskor mixelve beleszórom a félretett egy-egy tucatnyi mangó- és ananászkockát a tányérokba, rámerem a levest, aztán meghintem mandulaforgáccsal. Ha olyanom van, a mandulaszeleteket előbb megpirítom egy serpenyőben, de van, hogy natúr hagyom.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Egzotikus gyümölcskrémleves gyümölcskockákkal és mandulaforgáccsal hozzávalók

  • 50 dkg cukormenetes ananászbefőtt
  • 50 dkg mangó
  • 5 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 1/2 zacskó vaníliás főzőpuding
  • 5 evőkanál nyírfacukor (xilit)
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 2 evőkanál mandulaforgács

recept.hu közösség