Disznózsíros kenyér disznórossz napokra

Nem is olyan rossz ez a nap! Ha van a zsírosdeszkámhoz lilahagymám is, pirospaprikám is...! Inkább disznóul jó nap ez így, hejj!

A(z) disznózsíros kenyér disznórossz napokra elkészítése

Végy egy nagy levegőt, és végy egy kenyérvágó kést.

Szelj vele egy hatalmasat, de nem ám keresztbe!, hosszába a jó puha fehér kenyeredből.

Menjd oda a hűtőhöz, s vedd ki onnan a disznózsíros ibriket.

Lépj át a spájzba, s onnét meg lilahagymát végy elő.

A fűszerek közül válazd a pirospaprikát.

Mindezekkel felszerelkezve ülj asztal, tányér mellé.

Kend meg a veknit alaposan zsírral, s szórd meg pirospaprikával ízlés szerint. Jóizléssel.

A hagymát hajától megfosztva karikára szeld föl, s jóízűen falatozd a szelet kenyér mellé.

Bólogathatsz evés közben. Csendben.