Cseresznyekrémleves cseresznyeszemekkel és mandulaforgáccsal
A tejszínes-pudingos cseresznyekrémleves szerintem akkor igazi élvezet, ha cseresznyeszemekkel van tele. A teljes élvezetért mandulaforgáccsal is megszórom.
A(z) cseresznyekrémleves cseresznyeszemekkel és mandulaforgáccsal elkészítése
Egy lábasba öntöm a teljes tejet és nyírfacukrot (xilitet), és felforralom.
Ha lobog, leveszem a tűzről, beleszórom a fél zacskó vaníliás főzőpudingot, és csomómentesre keverem.
Visszateszem nagy lángra, és újból bugyogásig forralom.
Akkor megint leveszem a tűzról, megszórom fahéjjal, gyömbérrel, majd beledobom a kimagozott, félbevágott cseresznyeszemeket, kivéve azt a két tucat cseresznyét, amit majd tálaláskor adok a cseresznyekrémleveshez.
Így főzöm a levest közepes lángon 15-20 percig.
Akkor leveszem a tűzről, és botmixerrel simára keverem a levest, így lesz belőle cseresznyeszínű, selymes krém.
Most adom hozzá a tejszínt úgy, hogy előbb kis tálba öntöm, abba merek a forró levesből, és az így meglangyosított tejszínt öntöm a meleg levesbe, hogy ne kapja össze.
A cseresznyekrémleves mostmár kész, csak hülnie kell picit. Tálaláskor beleszórom a félretett egy-egy tucatnyi kimagozott cseresznyeszemet a tányérokba, rájuk merem a levest, aztán meghintem mandulaforgáccsal. Ha olyanom van, a mandulaszeleteket előbb megpirítom egy serpenyőben, de van, hogy natúr hagyom.