Citromkrémleves kandírozott citromkockákkal és mandulaforgáccsal
A tejszínes-pudingos citromkrémleves szerintem akkor igazi élvezet, ha kandírozott citromkockákkal van tele. A teljes élvezetért mandulaforgáccsal is megszórom.
A(z) citromkrémleves kandírozott citromkockákkal és mandulaforgáccsal elkészítése
Egy lábasba öntöm a teljes tejet és nyírfacukrot (xilitet), és felforralom.
Ha lobog, leveszem a tűzről, beleszórom a fél zacskó vaníliás főzőpudingot, és csomómentesre keverem.
Visszateszem nagy lángra, és újból bugyogásig forralom.
Akkor megint leveszem a tűzról, megszórom fahéjjal, gyömbérrel.
A citromot hosszában negyedelem, áttetsző hártyáikból kibontom a citromgerezdeket, melyeket felezve beledobok a még mindig forró tejbe.
Így főzöm a levest közepes lángon 15-20 percig.
Akkor leveszem a tűzről, és botmixerrel simára keverem a levest, így lesz belőle citromszínű, selymes krém.
Most adom hozzá a tejszínt úgy, hogy előbb kis tálba öntöm, abba merek a forró levesből, és az így meglangyosított tejszínt öntöm a meleg levesbe, hogy ne kapja össze.
Az citromkrémleves mostmár kész, csak hülnie kell picit. Tálaláskor beleszórom a kandírozott citromkockát felesben a tányérokba, rámerem a levest, aztán meghintem mandulaforgáccsal. Ha olyanom van, a mandulaszeleteket előbb megpirítom egy serpenyőben, de van, hogy natúr hagyom.