Citromkrémleves kandírozott citromkockákkal és mandulaforgáccsal

A tejszínes-pudingos citromkrémleves szerintem akkor igazi élvezet, ha kandírozott citromkockákkal van tele. A teljes élvezetért mandulaforgáccsal is megszórom.

A(z) citromkrémleves kandírozott citromkockákkal és mandulaforgáccsal elkészítése

Egy lábasba öntöm a teljes tejet és nyírfacukrot (xilitet), és felforralom.

Ha lobog, leveszem a tűzről, beleszórom a fél zacskó vaníliás főzőpudingot, és csomómentesre keverem.

Visszateszem nagy lángra, és újból bugyogásig forralom.

Akkor megint leveszem a tűzról, megszórom fahéjjal, gyömbérrel.

A citromot hosszában negyedelem, áttetsző hártyáikból kibontom a citromgerezdeket, melyeket felezve beledobok a még mindig forró tejbe.

Így főzöm a levest közepes lángon 15-20 percig.

Akkor leveszem a tűzről, és botmixerrel simára keverem a levest, így lesz belőle citromszínű, selymes krém.

Most adom hozzá a tejszínt úgy, hogy előbb kis tálba öntöm, abba merek a forró levesből, és az így meglangyosított tejszínt öntöm a meleg levesbe, hogy ne kapja össze.

Az citromkrémleves mostmár kész, csak hülnie kell picit. Tálaláskor beleszórom a kandírozott citromkockát felesben a tányérokba, rámerem a levest, aztán meghintem mandulaforgáccsal. Ha olyanom van, a mandulaszeleteket előbb megpirítom egy serpenyőben, de van, hogy natúr hagyom.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Citromkrémleves kandírozott citromkockákkal és mandulaforgáccsal hozzávalók

  • 1 kg citrom
  • 10 dkg kandírozott citromkocka
  • 5 dl tej
  • 5 dl tejszín
  • 1/2 zacskó vaníliás főzőpuding
  • 5 evőkanál nyírfacukor (xilit)
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 mokkáskanál őrölt gyömbér
  • 2 evőkanál mandulaforgács

recept.hu közösség