Belsőség receptek

belsőség

A belsőség kényes téma, mert akad, aki egyáltalán nem eszi, annak ellénre, hogy húsevő, a májat, a szívet vagy marha gyomrát nemigen.

A belsőség nem a külsőség ellentéte, hanem a húsé. Merthogy az belsőség, amit az állatokból fazékba kerül, de mégsem hús, azaz iszomszövet és bőr és csontok, hanem olyan belső szerv, mint a szív vagy a máj vagy a vese. Belsőségből készül például a resztelt csirkemáj, mert az a hagymás-pirospaprikás szaftos étel a tört krumpli mellett, az valahai csirkéknek valahai májaiból resztelődött. akad, aki et még szereti, nagyon is, húst is eszük, mondjuk sült kacsamell formátumban, de más belsőséget, mint a májat, nem hajlandó elfogyasztani. Ott van példának a pacal esete, a pacalé, mely igen megosztó személyiség. Mert gyomrot nem eszik mindenki szívesen közvetlenül, akkor sem, ha egyébként hurkát igen, amely bélbe töltött belsőség, rizs és máj fűszeres sültje.