Tejfölös gombaleves sok zöldséggel

A sok zöldséggel főtt tejfölös gombalevesnek nagyon jó alapízt kölcsönöz a sárgarépa, a fehérrépa és a zeller, amikkel együtt fő.

A(z) tejfölös gombaleves sok zöldséggel elkészítése

Egy lábasban forrósítsuk fel az olajat, és tegyük bele az apró kockázott hagymát, fokhagymát, répát, zellert, és dinszteljük meg 5 perc alatt.

Az apróra kockázott csiperke gombát is tegyük hozzá és süssük addig míg a gomba megbarnul.

Sózzuk, borsozzuk, majd nyomjunk rá fokhagymát, és öntsük fel bőven vízzel.

Főzzük, amíg minden zöldség megpuhul.

Tejfölből és lisztből keverjünk habarást, és sűrítsük be vele a levest. Mivel nem akarjuk, hogy összekapjon, előbb a forró levesből merjünk a tejfölös habarásba, keverjük el, és úgy öntsük azt a levesbe.

Szervírozáskor szórjuk meg a gombaleves tetejét friss, apróra szelt petrezselyemmel.