Sült répa-zöldborsópüré bébiknek
A répa-zöldborsópüré alufóliába bugyolált, tepsiben sült répákból mixelve natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű.
A(z) sült répa-zöldborsópüré bébiknek elkészítése
Ha itt a hozzátáplálás ideje, mert bébike igényli már az anyatej mellett, akkor jöhetnek a finom zöldség és gyümölcspépek.
A zöldborsópüré tapasztalatom szerint akkor a legfinomabb, ha alufóliába bugyolálva, tepsiben sütöm meg hozzá a zöldségeket, nem pedig vízben, lábasban párolom meg őket.
Ezért 2 szál sárgarépát és 10 dkg zöldborsót - amit lehetőleg bio gazdától szerzek be - előkészítek a sütéshez. A sárgarépát csak alaposan megmosom, a zöldborsót mosás után hüvelyéből kipergetem, a borsószemeket is megmosom, és alufóliabugyorba csomagolom külön a répát és külön a borsót. A bugyor alatt azt értem, hogy nem szorosan csomagolom, hanem szellősen, hogy maradjon hely a sülés közben képződő gőznek, rés is, hogy kipárologjon, de ugyanakkor a zöldségek se száradjanak ki.
Az alufólia-bugyorban megbúvő zöldségeket befektetem egy tepsibe, és 220 fokon 20 percig sütöm. Még a sütés kezdetén egy pohár vizet öntök a tepsibe, hogy segítsem a párolódást.
Ha puhára sült a sárgarépa is, a zöldborsó is, akkor kibugyolálom őket az alufóliából, és bébiétel mixerben összepürésítem őket, amíg teljesen sima püré nem lesz belőlük, zöldségdarabka mentesen.
Fűszerezni nem kell, sőt! Az így elkészített répa-zöldborsópüré natúran is nagyon finom és éppen bébiknek való összetételű...
A hőmérsékletet mindig ellenőrizzük, mielőtt etetni kezdjük a bébit! Csak kellemesen langyos pürét kanalazzunk a kis szájába!