Zöldspárgával göngyölt csirkemellkorongok a pácban

Először készítsd el a fehérboros pácot, aztán a zöldspárgával töltött csirkemellkorongokat fektesd olajos serpenyőbe, és pirítsd meg. És nem maradsz pácban.

A(z) zöldspárgával göngyölt csirkemellkorongok a pácban elkészítése

Először készítsd el a fehérboros pácot, mert azzal kezdődik minden. Keverd fehérborral a dióolajat, szórd meg apróra vágott petrezselyem- és bazsalikom levéllel, nyomj bele egy gerezd fokhagymát, sózd, borsozd fokhagymaborssal.

A csirkemellfilét én a hentessel szoktam szeleteltetni, de te is megteheted, a lényeg, hogy tenyérnyi szeleteket kapj. Ezeket a szeletek úsztasd meg jól a pácban, és lefedve, hűtőben tartsd ott legalább 6 órán át.

Amikor nekikezdesz a főzésnek, még akkor is pácolj, mert a göngyöleg töltelékét kell elkészítened előbb.

Olvazd meg a vajat egy serpenyőben, és futtasd meg rajta a háromcentisre felvágott zöldspárgát.

Szórd meg apróra vágott petrezselyem- és bazsalikom levéllel, nyomj bele egy gerezd fokhagymát, sózd, borsozd fokhagymaborssal.

Öntsd fel vízzel, és párold meg.

Ha megpuhult, de még sercegős, akkor vedd le a tűzről.

Most vedd elő a hűtőből a pácolt csirkemellfilé szeleteket, és halmozd rájuk a párolt zöldspárgát.

A hússzeletekt szorosan göngyöld föl, kétcentinként tűzd át fogpiszálóval, és két fogpiszkáló közt vágd föl.

Az így kapott csirkemellkorongokat fektesd olajos serpenyőbe. Pirísd meg őket mindet mindkét oldalukon.

Ha kifehéredtek a húsok, öntsd fel őket a páccal kevert vízzel, és fedő alatt párold puhára a csirkéket.

Amint puha, főtt rizzsel tálalhatod.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Zöldspárgával göngyölt csirkemellkorongok a pácban hozzávalók

A göngyölt húshoz:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg zöldspárga
  • 4 dkg vaj
  • 1/2 csokor friss petrezselyem
  • 1 szál friss bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fokhagymabors

A fehérboros páchoz:

  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1/2 dl dióolaj
  • 1/2 csokor friss petrezselyem
  • 1 szál friss bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fokhagymabors

recept.hu közösség