Zöldséges pizza avagy Pizza Vegga

Aki nem bírja a pizzafutárokat, ahogy én, aki évekig az voltam és nemigen bírom magam, az bírni fogja ezt a sajátsütésű zöldséges pizzát, ami nálam Pizza Vegga.

A(z) zöldséges pizza avagy Pizza Vegga elkészítése

Nagy tálban keverd tésztává a tésztához-valókat. (Az élesztőt előbb futtasd fel kevés langyos vízben, úgy tedd a többihez.)

Tedd félre 1 órára, meleg helyre, letakarva megkelni.

Ha feljött a tészta, nyújtsd ki pizza-alakúra.

Emeled át egy nagy lapos tepsire (én azt használom, ami a konyhai sütőmben alapon van), de tegyél alá sütőpapírt, hogy ne tapadjon le.

Süsd elő a tésztát magas hőfokon (220 felett :P).

Közben szeleteld föl vékonyan, és pirítsd meg kevés olajon a gombát. Sózd is meg enyhén.

Vedd ki a félsült pizzát, kend meg jól paradicsomszósszal. Aztán gondoladban középen felezd meg, és az egyik felét szórd meg a kukoricával, a másik félkorongot meg zöldborsóval.

Mindkettőre szórj egyenletesen gombát.

Vissza a sütőbe, 220 fokra, 20 percre.

20 perc után vedd ki, szórd meg Mozzarrellával, és told vissza a sütőbe, újabb 20 percre.

És eheted.