Vörösborban pácolt marha fehérpecsenye gombával

A marhahús fogós kérdés, akkor is, ha fehérpecsenye, nem adja könnyen magát sütéskor. Ezért szeretem bepácolni előbb. Gombával párban kitűnő.

A(z) vörösborban pácolt marha fehérpecsenye gombával elkészítése

A pácléhez összekeverem az olajat a vörösborral, sót, borsot szórok rá. A fokhagymát és a vöröshagymát apró kockákra vágom, és azt is a pácba szórom.

A fehérpecsenye szeleteket a pácba forgatom, és egy éjszakára lefedve a hűtőbe teszem.

Másnap egy nagy serpenyőben a marhaszeletek mindkét felét kérgesre sütöm a páclében, majd belefeketem őket egy tepsibe, alájuk öntöm a vörösboros páclevet, szükséges esetén pótlom is a bort, vagy vízet adok mellé, és alufóliával lefedve 180 fokon puhára sütöm.

Ha megpuhult a marha, csak akkor ezdem el a gombát elkészíteni, mert az gyorsan megvan. Azalatt alufólia nélkül visszateszem a marhahúsos tepsit, hogy kicsit piruljon a hús teteje.

A gombákat felszeletelem, több részeltben, bő vajon barnára pirítom. Azért több részletben, mert nincs olyan óriási serpenyőm, ami ennyi gombának elég helyet adna egymáshoz képest, márpedig a túl sok gomba együtt végül nem pirul finomra.

Ha barna a gomba, sózom, borsozom, és aládobok apró kockára vágott vöröshagymát, azzal együtt tovább pirítom.

Aztán az egészet felöntöm száraz vörösborral és egy kevés vízzel, amjd addig párolom, amíg kellemesen szaftos végeredményt nem kapok.

A gomba gyorsan összeesik, ezért azonnal, frissiben tálalom, gusztusosan körítve vele a sült marhát.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Vörösborban pácolt marha fehérpecsenye gombával hozzávalók

A páchoz és a sülthöz:

  • 12 szelet marha fehérpecsenye
  • 1/2 üveg száraz vörösbor
  • 2 dl olaj
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

A gombakörethez:

  • 2 kg csiperke gomba
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 15 dkg vaj
  • 1/2 üveg száraz vörösbor
  • bors

recept.hu közösség