Vaníliás rizspuding aszalt eperrel

A rizspuding önmagában is mennyei eledel, de karamellel nyakonöntve, aszalt eperval megszórva egyszerűen ellenállhatatlan. Sajnos...

A(z) vaníliás rizspuding aszalt eperrel elkészítése

Egy lábasban összemelegítek 10 dkg vajat és 10 dkg kristálycukrot 1,5 liter tejjel.

Ha felolvadt a vaj és a cukor, belöntöm a 15 dkg rizst, a 0,5 zacskó vaníliás pudingport, és fűszerezem 2 vaníliarúd kikapart belsejével, meg egy csipetnyi sóval.

Folyamatos kevergetés mellett felforralom a riszt a pudingos tejben.

Ha megfőtt a rizspuding, beleszórom az aszalt eperszemeket, és összekeverem a rizspudinggal. Díszítésnek esetleg félreteszek pár szemet, de nem kötelező.

Kis tálkákba porciózom. Melegen a legfinomabb.