Vaníliás gesztenyetorta

A vaníliás gesztenyetorta remek születésnapi ajándék, mert nagyon látványos és nagyon finom. Azért kell hozzá kézügyesség, hogy jól sikerüljön!

A(z) vaníliás gesztenyetorta elkészítése

Egy tálban keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd szedjük át kerek tortaformába, és süssük meg a piskótatésztát.

Várjuk meg míg kihül, aztán vágjuk három egyforma vastag tortalapra.

Egy tálban keverjük össze a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot és a rumot.

A pudingporból és a tejből főzzünk vanília pudingot, majd ha kihült, keverjük össze a rumos krémmel és a gesztenyepürével.

A vaníliás-rumos gesztenyekrémmel kenjük be a tortalapokat úgy, hogy a torta tetejére és oldalára is maradjon majd a krémből.

Ha teljesen bevontuk a tortát a gesztenyemasszával, akkor a sült gesztenyéket törjük meg mozsárban apró darabokra, és enyhén megbillentve a tortát szórjuk be vele körben a torta oldalát.

Aztán egy tálban verjük kemény habbá a tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral, majd töltsük habzsákba (vagy egy vékony nejlonzacskóba), és nyomjuk a habot a torta tetejére, sávokban vagy csigavonalban, de fontos, hogy egyenletesen, hogy az egész tetejét elfedeje.

A fagyasztott meggyet egy szűrőben mossuk át forró vízzel, hogy felolvadjon, és kiengedje a felesleges levét, aztán helyezzük el a meggyszemeket ízlésesen a torta tetején.

Kész is, de mielőtt felszeletelnénk, érdemes pár órára hűtőbe tennünk a kész gesztenyetortát.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Vaníliás gesztenyetorta hozzávalók

A tésztához:

  • 8 tojás
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg cukor

A krémhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 0,5 l tej
  • 25 dkg margarin
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 1 dl sütő rum

Az oldalára és a tetejére:

  • 2 dl tejszín
  • 1 tasak habfixáló
  • 2 zacskó vaníliás cukor
  • 5 dkg sült gesztenye
  • 4 evőkanál fagyasztott meggy

recept.hu közösség