Tört kesudiós túrógombóc

A tört kesudiós túrógombóc attól tört diós, hogy tört dióban hempergetem meg a megfőtt túrógombócokat... :)

A(z) tört kesudiós túrógombóc elkészítése

Előbb a tojásokat szétválasztom fehérjére és sárgájára, aztán a fehérjét 1 kanál kristálycukorral kemény habbá verem.

Aztán a tojások sárgáját összekeverem a túróval és a búzadarával, amitől majd összeáll gombóccá a túró. Ebbe szórom az összes többi kristálycukrot, vaníliás cukrot, ebbe reszelem bele egy citrom héját is.

A felvert fehérjét óvatosan beleforgatom, az ízesített túróba.

Várok egy jó 20 percet, mielőtt főzni kezdem, hogy jól összeálljon a túrókrémem.

Egy lábasban vizet forralok, a vízbe csipetnyi sót teszek.

A túrókrémből gombócokat formálok, és szűrőkanállal a lobogó vízbe engedem őket.

Ha feljönnek a víz felszínére, azt jelenti, elkészültek, ezért a szűrőkanállal most kiszedem őket, és egyesével beleforgatom mindet apróra tört kesudióba.

És már kész is vannak a gőzölgő tört kesudiós túrógombócok.