Tepsis Raffaello kocka
A Tepsis Raffaello kockát a Karácsonyi ünnepekre szoktam megsütni, olyankor mindig le is fotózom, olyan mutatós. De finom is!
A(z) tepsis Raffaello kocka elkészítése
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végefelé apránként a cukrot is hozzáadjuk.
A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjük, a habba forgatjuk.
Megvizezett habkártyával vagy késsel kenegetve kivajazott, belisztezett tepsibe simítjuk. 20 percig sütjük.
A tojássárgát a pudingporral, 1 dl tejjel és a krémhez szükséges cukor felével simára keverjük. A többi forrásban lévő tejhez öntjük. Kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük.
A margarint a többi cukorral keverjük habosra.
A kihűlt pudingot kanalanként beledolgozzuk, majd a már ugyancsak hideg tésztára kenjük.
A tetejét kókuszreszelékkel bőven meghintjük.
Hidegre tesszük, utána kockára vágjuk, és mindegyik közepébe egy-egy mandulaszemet vagy mogyorót nyomunk.