Tejszínes-zöldborsós csirke pirított barnarizzsel

A tejszínes-zöldborsós raguval tálalt sült csirkemell pirított barnarizzsel körítve pont olyan sokat ad, amennyit a neve sejtet... Érdemes kipróbálni!

A(z) tejszínes-zöldborsós csirke pirított barnarizzsel elkészítése

Felkockázok egy vöröshagymát, és olajon üvegesre pirítom.

Aztán lehúzom a tűzről, ráöntöm a fagyasztott zöldborsószemeket, és fűszerezem (petrezselyem, só), majd pedig felöntöm tejszínnel, egy kanál étkezési keményítővel, és összeforralom.

A csirkemell filéket kockákra szeletelem.

Felkockázom a másik vöröshagymát, és olajon üvegesre pirítom.

A csirkekockákat rádobom, kicsit együtt pirítom, aztán lehúzom a tűzről, fűszerezem (fokhagyma, fehérbors, só), és felöntöm vízzel, hogy puhára dinszteljem.

A rizst magában pirítom meg kevés olajon, aztán annyi vízzel öntöm fel, ahány bögre szor kettő. Fedő alatt megfőzöm.

A főtt rizst újra olajos serpenyőbe teszem, és 'zsírjára pirítom' folyamatos fakanalas felügyelet mellett.

Ha minden kész, alulra a csirke, rá a tejszínes-zöldborsós ragu, mellé a barnarizs.