Tejszínes-kakaós sütemény
Ezt a tejszínes-kakaós süteményt általában csokoládéöntettel és Nutellával vagy lekvárral tálalom. De magában is finom, valamilyen tejes ital mellé.
A(z) tejszínes-kakaós sütemény elkészítése
Kézi mixerrel habosra verem a vajat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral.
Aztán beleütöm, és belekeverem a 3 egész tojást.
Egy másik tálban összekeverem a szárazanyagokat: a lisztet, a kakaóport (nem cukrozott!), a szódabikarbónát és egy kevés sót.
A kettőt összekeverem.
Ha egybeállt, hozzáöntök 3 dl tejszínt és 3 dl tejet.
Újból összekeverem.
A tojásfehérjékből és a porcukorból kemény habot verek.
A habot is óvatosan beleforgatom a többi hozzávalóba.
Kibélelek egy tortaformát sütőpapírral, és beleöntöm a tésztát.
170 fokosra előmelegített sütőben 70 percig sütöm.
Megvárom, míg kihűl, csak akkor vágom föl tortacikkekre.
Csokoládéöntettel és Nutellával vagy lekvárral tálalom. De magában is finom, valamilyen tejes ital mellé.