Tejszínes-kakaós sütemény

Ezt a tejszínes-kakaós süteményt általában csokoládéöntettel és Nutellával vagy lekvárral tálalom. De magában is finom, valamilyen tejes ital mellé.

A(z) tejszínes-kakaós sütemény elkészítése

Kézi mixerrel habosra verem a vajat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral.

Aztán beleütöm, és belekeverem a 3 egész tojást.

Egy másik tálban összekeverem a szárazanyagokat: a lisztet, a kakaóport (nem cukrozott!), a szódabikarbónát és egy kevés sót.

A kettőt összekeverem.

Ha egybeállt, hozzáöntök 3 dl tejszínt és 3 dl tejet.

Újból összekeverem.

A tojásfehérjékből és a porcukorból kemény habot verek.

A habot is óvatosan beleforgatom a többi hozzávalóba.

Kibélelek egy tortaformát sütőpapírral, és beleöntöm a tésztát.

170 fokosra előmelegített sütőben 70 percig sütöm.

Megvárom, míg kihűl, csak akkor vágom föl tortacikkekre.

Csokoládéöntettel és Nutellával vagy lekvárral tálalom. De magában is finom, valamilyen tejes ital mellé.