Tejszínes-fokhagymás penne pirított fenyőmaggal

A tejszínes-fokhagymás penne pirított fenyőmaggal jó példa rá, hogy hús nélkül is lehet finomat, laktatót főzni, ha valaki akar.

A(z) tejszínes-fokhagymás penne pirított fenyőmaggal elkészítése

A fokhagymát hártyavékony szeletekre kell szelni, és egy serpenyőben felönteni tejszínnel.

A tejszínt sózni, borsozni kell, a bazsalikom- és az oregánóleveleket apróra beletépkedni.

Így álljon a tejszín, amíg megfő a penne tészta.

A tésztához fel kell forralni a vizet, kevés olajat, sót, aztán a száraztésztát bele.

Amíg forr, kevés olajon meg kell pirítani a fenyőmagokat. Csak addig szabad tűzön tartani, amíg már elkezd enyhén barnás szinük lenni, különben megkeseredenek.

A tésztát, ha megfőtt, hideg víz alatt le kell szűrni.

A tejszínbe bele kell tenni egy nagy kanál étkezési keményítőt, és azzal összeforralni.

Ha minden kész, a tányér tésztára kell merni a tejszínes-fokhagymás öntetet, és megszórni pirított fenyőmaggal.