Tejfölös csirke egész csirkecombból

Ha maradt csonté korábbról, akkor szeretem főzni a tejfölös csirkét, mert az adja meg az ízét. És mindig egész csirkecombból, hogy puha maradjon a hús.

A(z) tejfölös csirke egész csirkecombból elkészítése

A hagymát felkockázom, olajon üvegesre pirítom egy jó nagy átmérőjű lábasban.

A csirkéket izületnél kettévágom, beleigazítom, mindkét oldalán megpirítom.

Megsózom, megborsozom alaposan, hozzáadom a babérleveleket is. Csontlével felöntöm.

Fedő alatt párolom, puhítom. A levet, ha kell, pótlom. (Vízzel is lehet.)

Amikor a hús már válik le a húsról, elkészítem a tejfölös habarást: 1 nagy evőkanál lisztet 4 dl tejfölben csomómentesre keverek.

A habarásba merek egy keveset a csirke levéből, hogy átmelegítsem a habarást, így az majd nem kap össze.

Óvatosan beleadagolom a hababarást a csirke mellé, összeforgatom, összeforralom.

Főtt csigatésztával vagy galuskával, hagymás paradicsomsalátával teljes a lakoma.