Tejben pácolt lazac citromfüves salátával

A lazacsali egyik ínyenc változata a tejben pácolt lazacból kevert citromfüves saláta, friss, nem pedig pácolt zöldségekkel persze.

A(z) tejben pácolt lazac citromfüves salátával elkészítése

A lazacfilét csíkokra vágom, és egy üvegtálba teszem, amelyikben majd hűthetem pár órát a pácban.

Felöntöm tejjel olívaolajjal, 2 fehérrépát belereszelek nagylyukú reszelőn. Petrezselyem és snidling szecskákkal megszórom. Megsózom és citromborsot öntök rá.

Ha úgy van, egész éjjelre pácban hagyom a hűtőben, alufólia alatt, de minimum 5 órát mindenképp várok, hogy átvegye a lazac a tejes pác aromáját.

Aztán egy serpenyőben kisütöm, folyamatos kevergetés mellett, hogy oda ne kapjon.

Aztán a salátás tálban összekeverem a salátához valókat, citromfűleveleket, nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépát, retket, zellert, karalábét, 2 pohár joghurtban, 2 deci majonézeses salátaöntetben és 1/2 deci olívaolajban.

Ebbe kanalazom át a sült lazacot.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Tejben pácolt lazac citromfüves salátával hozzávalók

A pácolt lazachoz:

  • 1/2 kg lazacfilé
  • 1 l tej
  • 1 dl olívaolaj
  • 2 sárgarépa
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1/2 csokor snidling
  • citrombors

A salátához:

  • 1 csokor friss citromfű
  • 1 sárgarépa
  • 4 retek
  • 1/2 fej zeller
  • 1/2 fej karalábé
  • 2 deci majonézes salátaöntet
  • 2 pohár joghurt
  • 1/2 deci olívaolaj

recept.hu közösség