Szőlős-körtés rizspuding

Kicsit babra munka ez a rizspuding a szőlő miatt, de megéri, mert körte, szőlő valami mesés elegyet alkot, főleg a tejben-rizsben folyó Kánaánban...

A(z) szőlős-körtés rizspuding elkészítése

Lábasba öntöm a tejet, belemérem az egy bögre rizst, és a cukor felét beleöntve, csipetnyi sóval meghintve felforralom, puhára főzöm.

A tojássárgáját a cukor másik felével habosra keverem egy tálban, és belereszelem egy citrom héját, belekaparom a vaníliarúd belét.

Mindezt a rizshez adom, és összeforralom, aztán lehúzom a tűzről, és hagyom teljesen kihűlni.

A körtéket meghámozom, negyedbe vágom, majd pár mm-es vastagságúra szeletelem. A szőlőszemeket félbe vágom, és magtalanítom. (Ha hozzájutok, eleve magmentes szőlőszemeket használok, ilyenkor már nem is olyan babra ez a desszert.)

Egy serpenyőben felforrósítok mézet, fahéjjal, gyömbérrel meghintem, és megfuttatom benne a gyümölcsöket.

A tejberizst tálkákba porciózom, és a tetejére halmozom a kihűtött mézes gyümölcsöt, aztán a tálkákat hűtőbe teszem. Ha lehült, tálalom.