Szarvaspörkölt füstölt szalonnával

A szarvaspörkölt egyik jófajta változata, ha füstölt szalonnával együtt főzzük. Krokettel, áfonyalekvárral teljes az élmény.

A(z) szarvaspörkölt füstölt szalonnával elkészítése

Vágjuk fel a vöröshagymákat kockákra, pirítsuk meg olajon egy lábasban.

Kockázzuk fel a szarvashúst, és dobjuk a hagymára.

Sózzuk, fűszerezzük őrölt pirospaprikával, egész feketeborssal, egész rózsaborssal, egész köménnyel.

Vágjuk fel a paradicsomot is kockákra, és azt is dobjuk a fűszeres szarvashúsra.

Öntsük fel annyi vízzel, hogy kétujjnyival a hús teteje fölött legyen a víz felszíne.

Lefedve főzzük így egy és negyed órát. Akkor dobjuk rá a kockára vágott füstölt szalonnát.

Így főzzük további fél órán át.

Ha megpuhult a szarvashús, frissen kisütött krokettel és gyümölcsdarabbokkal teli áfonyalekvárral tálaljuk a teljes élmény eléréséért.