Sült sajtos-fokhagymás burgonya

A sült zöldségek fűszerezett fokhagymás-joghurttal leöntve, sajttal megszórva a zabálnivaló kategóriába tartoznak. Ahogy a sült sajtos-fokhagymás burgonya is.

A(z) sült sajtos-fokhagymás burgonya elkészítése

Felkarikázom a héjában főtt burgonyákat (ha frissen főtt, akkor kihülés után, különben morzsálódik) ujjnyi vastag szeletekre.

Készítek egy finom joghurtos krémet, amit majd a burgonyakra kenek. Ehhez a joghurtot egy tálba öntöm.

Fokhagymanyomóval péppé nyomom egy fél fej szárított fokhagyma gerezdjeit, és a joghurthoz adom.

Megszórom aprított petrezselyemmel és oregánóval (lehetőleg mindkettő legyen friss).

A joghurtba öntök 4 evőkanál olívaolajat és 4 evőkanál zsemlemorzsát, sózom, borsozom, és az egészet jól összekeverem.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem a burgonya szeleteket.

Mindegyiket megkenem a fűszerezett fokhagymás-joghurttal és meghintem bőven kapribogyóval.

Végül az egészet alaposan megszórom reszelt Eidámi sajttal.

A tepsit lefedés nélkül, 180 fokos sütőbe csúsztatom, és 10-12 percig bent tartom a burgonyákat.

Ha megsült, azonnal tálalom, mert frissen-forrón a legfinomabb.