Sült sajtos-fokhagymás alma

A sült gyümölcsök fűszerezett fokhagymás-joghurttal leöntve, sajttal megszórva a zabálnivaló kategóriába tartoznak. Ahogy a sült sajtos-fokhagymás alma is.

A(z) sült sajtos-fokhagymás alma elkészítése

Az almákat meghámozom, és levágok belőlük két-két félgömböt a magházaik mentén. (A maradékot elmajszolom, kár lenne a finom almáért.)

Készítek egy finom joghurtos krémet, amit majd a almákra kenek. Ehhez a joghurtot egy tálba öntöm.

Fokhagymanyomóval péppé nyomom egy fél fej szárított fokhagyma gerezdjeit, és a joghurthoz adom.

Megszórom aprított petrezselyemmel és oregánóval (lehetőleg mindkettő legyen friss).

A joghurtba öntök 4 evőkanál olívaolajat és 4 evőkanál zsemlemorzsát, sózom, borsozom, és az egészet jól összekeverem.

Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem az alma szeleteket.

Mindegyiket megkenem a fűszerezett fokhagymás-joghurttal és meghintem bőven kapribogyóval.

Végül az egészet alaposan megszórom reszelt Eidámi sajttal.

A tepsit lefedés nélkül, 180 fokos sütőbe csúsztatom, és 10-12 percig bent tartom a almákat.

Ha megsült, azonnal tálalom, mert frissen-forrón a legfinomabb.