Sörben pácolt malacsült velesült krumplival Szilveszterre

Volt már, hogy nálam volt a szilveszteri hb, és úgy tűnik, lesz is még. A sörben pácolt malacsült velesült krumplival receptem be szokott válni Szilveszterre.

A(z) sörben pácolt malacsült velesült krumplival Szilveszterre elkészítése

A pácot 1 üveg sörrel összekeverem, és a sütés előtti este megfürdetem benne a malacot, és benne is hagyom pácolódni egész éjszakára. (Letakarva, hűtőben.)

Másnap a páclével együtt áthelyezem a sertéscombot egy tepsibe.

Körberakom hámozott, felkarikázott rózsakrumplival, azt is sózom, borsozom, babérleveleket dugok közé.

A páclé mellé vizet is öntök rá, és az egészet lefedem alufóliával.

A sütőbe 180 fokra teszem, és sütöm, amíg meg nem puhult a hús is, a krumpli is. Ha kell, a viuet alatta pótlom.

Amikor minden puha, 10 percre leveszem az alufóliát a süléshez, hogy piruljon a malac. Ilyenkor 1 újabb üveg sört szoktam locsolni csak a malacra. Ez el is maradhat.. (De minek?!)

Lehet teríteni a szilveszteri asztalt!