Sárgabarackos rizspuding

Gyümölcsös rizspudingot gyakran készítek, mert desszert is, reggeli is lehet. Többféle gyümölcsből is szoktam. Ez itt a sárgabarackos rizspuding receptje.

A(z) sárgabarackos rizspuding elkészítése

Lábasba öntöm a tejet, belemérem az egy bögre rizst, és a cukor felét beleöntve, csipetnyi sóval meghintve felforralom, puhára főzöm.

A tojássárgáját a cukor másik felével habosra keverem egy tálban, és belereszelem egy citrom héját, belekaparom a vaníliarúd belét.

Mindezt a rizshez adom, és összeforralom, aztán lehúzom a tűzről, és hagyom teljesen kihűlni.

A sárgabarackokat meghámozom, félbe vágom, majd pár mm-es vastagságúra szeletelem.

Egy serpenyőben felforrósítok mézet, fahéjjal, gyömbérrel meghintem, és megfuttatom benne a gyümölcsöket.

A tejberizst tálkákba porciózom, és a tetejére halmozom a kihűtött mézes gyümölcsöt, aztán a tálkákat hűtőbe teszem. Ha lehült, tálalom.