Sajtos cukkini korongok

A sajtos cukkini korongok az egyik leggyorsabb és legmodernebb köret, amit készíteni szoktam. Halhoz is, szárnyas mellé is finom. És tényleg nagyon gyors.

A(z) sajtos cukkini korongok elkészítése

A cukkinikat kb. 2 centi vastag korongokra karikázom fel.

Az ecetes gyöngyhagymából, a friss bazsalikom leveleiből (nagyjából 4 szál kell hozzá) és a darált dióból dióolaj hozzáadásával masszát turmixolok. Sóval és kristálycukorral is ízesítem, fehérborssal és őrölt köménnyel teszem kicsit pikánssá.

A masszát a cukkini korongokra kenem, a korongokat pedig olajjal kikent tepsibe sorjázom.

Reszelt Trappista sajttal mindegyik tetejét megszórom.

10 perc kell csak neki a sütőben, közepes lángon.

Jó kiegészítő köret halhoz is, szárnyas mellé is.