Rumos habkarika

A habkönnyű habkarika titka a lassú sütés. Lehet rumos ízű vagy más ízesítésű is, csak a fantáziánk szab határt.

A(z) rumos habkarika elkészítése

Egy lábasban vizet forralunk, és egy akkora fémtálba, amelyik biztonságosan egyensúlyoz a lábason, beleöntjük a tojásfehérjét, a cukrot és az ecetet.

A gőz felett addig verjük, amíg olyan szilárd állagú nem lesz, hogy a habverőről már nem folyik le.

Ekkor jön pár csepp rumaroma, amit a habverővel a kemény habba keverünk. Ebben annyira kevés az alkohol, hogy a rumos habkarikát gyerekek is nyugodtan ehetik.

Az elkészült habot nyomózsákba töltjük, és habkarikákat nyomunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ha szeretnénk díszíteni, cukordarával megszórjuk.

A tepsit 90 fokos sütőbe tesszük, és 100 percen át bent hagyjuk, hogy tökéletesen kiszáradjanak a habkarikák.