Ribizlis-mézes sütemény

Az ribizlis-mézes sütemény igazi vitaminbomba. Nem a leglátványosabb, de teljeskiőrlésű lisztből is sülhet, ami miatt egészségesebb, mint a legtöbb édesség.

A(z) ribizlis-mézes sütemény elkészítése

Sima tésztává összedolgozzuk előbb a tojásokat, a vajat, a tejet és a méz felét, aztán a sütőporral elkevert lisztet, a cukrot és a mézeskalács fűszerkeveréket.

A tésztából cipót gyúrunk, folpackba csomagoljuk, és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.

A tésztát kettéválasztjuk, és az egyik felét belesimítjuk egy belisztezett, nagy, lapos tepsibe úgy, hogy még egy ugyanolyan vastag tésztalap elférjen majd rajta.

Rákenjük az ribizlilekvárt, az ribizliszemeket pedig lehántjuk a szárukról, és összekeverjük a méz másik felével, úgy szórjuk a lekvárra. Aztán a nyújtófára csavarjuk, és a segítségével rágörgetjük az ribizlire a tészta másik felét.

A tetejét bekenjük egy tojás sárgájával, és előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.

Ha kihűlt, csokoládémázzal bevonjuk és hűtőbe tesszük, hogy rádermedjen.

Zserbóméretű, hosszúkás szeletekre vágjuk.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Ribizlis-mézes sütemény hozzávalók

  • 50 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 10 dkg barna nádcukor
  • 10 dkg vaj
  • 7 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 15 dkg ribizlilekvár
  • 5 dkg friss ribizli
  • 8 evőkanál méz
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 20 dkg étcsokoládés tortabevonó

recept.hu közösség