Piskóta receptek

epres túrótorta
Epres túrótorta

Eper és túró együtt. Ez már majdnem világbéke! És ha magamnak sütöm, bennem biztosan béke lesz. Meg abban is, aki megkóstolja, legalább arra a kis időre...

piskóta

A piskóta megállja a helyét, mint tészta is, amely tortát formáz aztán, és mint tepsis sütemény is, gyakran gyümölccsel gazdagítva.

A piskóta is ott van a sütemények toplistáján úgy is, mint a legnépzserűbbek, és úgy is, mint a legváltozatosabban elkészíthetők egyike. A piskóta jelentheti a tésztát is, amely torta alaptésztája, ebből sülhetnek ki tortakorongok, ezek közé kerülhet tortakrém, reája tortamáz. De jelentheti tepsis süteményt is, olyat, amelynek tésztájában meggyszemek süllyednek sülés közben, s jönnek föl jó esetben a tésztával együtt, hogy asztán együt is omoljanak szét fogyasztója szájában, annak legnagyobb gyönyörűségére.