Pirított fenyőmaggal szórt eljes kiőrlésű baconös penne

A tésztaételek nem feltétlen egészségtelenek, csak teljes kiőrlésű tésztából főzzünk. Mint a pirított fenyőmaggal szórt teljes kiőrlésű baconös pennét.

A(z) pirított fenyőmaggal szórt teljes kiőrlésű baconös penne elkészítése

A baconkockákat egy lábas alján kevés olajon sercegősre hevítjük.

Felöntjük tejszínnel, amit sózunk, borsozunk, sótlan zöldfűszerkeverékkel ('biovegeta') megszórunk, és étkezési kukoricadarával sűrítünk. Az egészet összeforraljuk.

A teljes kiőrlésű pennét lobogó forró vízbe dobva megfőzzük.

Közben a fenyőmagokat egy külön serpenyőben óvatosan megpirítjuk.

Ha a tészta megfőtt, és folyóvízzel lehűtöttük, rámerjük a baconös tejszínt, tetejére pedig pirított fenyőmagot szórunk.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Pirított fenyőmaggal szórt eljes kiőrlésű baconös penne hozzávalók

  • 80 dkg teljes kiőrlésű penne
  • 40 dkg bacon szalonnakocka
  • 1 l főzőtejszín
  • 1 evőkanál kukoricadara
  • 10 evőkanál fenyőmag
  • sótlan zöldfűszerkeverék ('biovegeta')
  • hidegen sajtolt napraforgó olaj
  • fehérbors
  • tengeri só

recept.hu közösség