Pácolt sertéskaraj érmék tejszínes bébikukoricával

A malac nem csak éltében, de sültében is szereti a kukoricát. Ezért passzintom a pácolt sertéskaraj érméket tejszínes bébikukoricával.

A(z) pácolt sertéskaraj érmék tejszínes bébikukoricával elkészítése

A húst bepácolni a sütés előtti este kell. Ehhez készítsd el a páclét, azaz keverj össze minden pácalapanyagot, a hússzeleteket pedig forgasd meg benne, fektesd bele. Fedd le, tedd hűtőbe.

Másnap a sütés előtt a köretet kell elkészíteni. Ehhez dobd vajra a megmosott bébirépákat, majd sózd, borsozd, petrezselymezd, és öntsd fel a tejszínnel.

Amíg az sűrű nem lesz, addig maradj a körettel kevergesd, majd vedd le a tűzről.

Ekkor vedd elő a hűtőből a pácolt húst, és tepsiben süsd mindkét felét fehérre.

Vízzel, folymataos pótlásd mellett párold puhára, végül süsd vissza zsírjára.

Azonnal tálald sült karajt a tejszínes kukoricakörettel. Terítéskor megszórhatod még apróra szelt zellerlevél és petrezselyemzöld mixével.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Pácolt sertéskaraj érmék tejszínes bébikukoricával hozzávalók

A pácolt húshoz:

  • 6 szelet sertéskaraj
  • 6 evőkanál mustár
  • 0,6 dl olaj
  • 0,6 dl száraz fehérbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor apróra vágott zellerlevél
  • őrölt feketebors

A körethez:

  • 6 dkg vaj
  • 2 üveg bébikukorica
  • 1 csokor apróra vágott petrezselyem
  • 4 dl tejszín
  • őrölt fehérbors

recept.hu közösség