Négysajtos-kétalmás saláta by Zyzzy

Sajt és alma elegye mindig elbűvölő, pláne, ha az almák ketten, a sajtok meg kétszer ketten keverednek benne!

A(z) négysajtos-kétalmás saláta by Zyzzy elkészítése

A Trappista, az Edámi és a füstölt Karaván sajtokat kb. egycentis kockákra vágom, és beleszórom egy nagy üvegtálba.

Az almákat nem hámozom meg, csak kivágom a magházaikat, és azokat is kb. egycentis kockákra vágom, és a sajtokra öntöm.

A dóbeleket, ha egyben lennének, kézzel négyfelé bontom, és úgy dobom az üvegtálba.

Az egészet leöntöm lenoljjal és citromos balzsamecettel úgy, ahogy adja magát (még ne tocsogjon, de már csillogjon), és két salátás fakanállal összeforgatom.

Végül megszórom még reszelt Ementáli sajttal, hogy meglegyen a nagy négyes.

Ez a saláta télen is belopja a nyarat az ember szívébe :D