Mogyoróval és Mozzarellával sült pulykamell

A mogyoróval és Mozzarellával sült pulykamell pont olyan sokat ad, amennyit a neve sejtet... Érdemes kipróbálni!

A(z) mogyoróval és Mozzarellával sült pulykamell elkészítése

Fogok egy kerámia tepsit, és víz alá nyomom. Ez azért kell, hogy jól megszívja magát vízzel, és ne repedjen, amikor sütőbe kerül.

Addig a megmosott pulykamell szeleteket megbundázom úgy, hogy kiöntöm egy tálba a mézet, másik tálba a darált mogyorót, amibe keverek sót, borsokat és köményt. Előbb összemézezem a húst, aztán a mézzel ráragasztom a diós fűszereket.

Mire ez kész, a kerámia már elég nedves. A fűszevajat felszeletelem, és egyenletesen elosztom a tepsi aljában. Ráfektetem a húsokat.

A Mozzarella gömböcöket 2-3 milis szeletekre vágom. Így lesznek hosszabb, meg rövidebb téglalapok végül. Ezeket a hússzeletekre fektetem.

200 fokos sütőben 10 percig sütöm, aztán kiveszem, alufóliával letakarom, és visszateszem 30 percre. Végül újra kiveszem, langyos vízzel kevert mézes fűszervajat csorgatok rá egyenletesen, és még 10 percre fedetlenül visszateszem, így sütöm készre.