Mini fahéjas csigák

A mini fahéjas csigák nagyon etetik magukat, de mivel minik, félbehygás nélkül, még időben megállhat a falásukkal az, aki akar. Ha bír... :)

A(z) mini fahéjas csigák elkészítése

Egy nagy tálban alaposan összekeverjük a lisztet a cukorral, egy csipetnyi sóval és a szárított élesztővel.

A lisztkeverékkel összekeverünk 10 dekányi elmorzsolt vajat, a tojássárgájákat és a tejet.

Addig gyúrjuk az egészet (először kézzel, aztán lehet robotgéppel is), hogy eredményül ragadós állagú tésztát kapjunk.

Konyharuhával letakarjuk, és egy meleg helyen megkelesztjük (én a radiátorra szoktam tenni, melé pedig egy kis tálkába a 2 dkg vajat, hogy az is meg megolvadjon, mire kell.) Ha elég jól dolgoztunk, akkor a tésztánk a duplájára fog dagadni.

Gyúródeszkán sodrófával kinyújtjuk a megkelt tésztát téglalapalakúra, majd a megolvasztott vajjal szépen megkenjük.

Egy kis tálban összekeverjük a 10 dkg cukrot a 10 dkg őrölt fahéjjal, és megszórjuk vele a tésztát.

A jól megfahéjazott tésztánkat szorosan feltekerjük, majd az így keletkezett rúdból ujjnyi szeleteket vágunk, és a kis csigákat a sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, szépen egymás mellé fektetve őket.

A sűtőt előmelegítjük 180 fokra, és beletesszük a fedetlen tepsit egy bő félórára.

Egy nyeles serpenyőben összeforralunk kevés tejet vajjal, mézzel és némi őrölt fahéjjal, és a sütés felétől időnként meglocsoljuk a fahéjas csigákat, hogy ne száradjanak ki a sülés végére, hanem finom puhák maradjanak.

Recept Menü

Recept Kategóriák

Mini fahéjas csigák hozzávalók

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 4 tojás sárgája
  • 5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg vaj
  • 1 tasak szárított élesztő

A töltelékhez:

  • 10 dkg őrölt fahéj
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 2 evőkanál vaj

A locsoláshoz:

  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál őrölt fahéj
  • 1 evőkanál virágméz

recept.hu közösség