Lecsós csirkemell pörkölt

A csirkemell pörkölt egyszerű étel, a csirkemell pedig szinte zsírtalan hús. A lecsós csirkemell pörkölt változat kiadósabb, főleg füstölt szalonnával készítve.

A(z) lecsós csirkemell pörkölt elkészítése

A vöröshagymát és a füstölt szalonnát kockázd fel, és kevés olajon készítsd el a pörkölt alapot.

Ha a hagyma üveges, merd rá a lecsót, és rottyantsd őket össze.

A csirkemellhúst kockázd fel, és dobd a lecsós hagymára. Pirítsd az egészet együtt tovább, amíg a csirkemell kicsit össze nem ugrik.

Akkor vedd le a tűzről, sózd, borsozd, pirospaprikázd, és öntsd fel vízzel, hogy ellepje. Tedd vissza közepes lángra.

Ha a csirkemell megpuhult, kész a pörkölt. Főtt rizzsel a legjobb.