Lágytojás két személyre

Lágytojás két személyre. Személyreszabott lágytojások. Két lágytojás két személy részére. Személyes tojások kettőnek.

A(z) lágytojás két személyre elkészítése

Végy egy nagy levegőt, és végy egy serpenyőt.

Töltsd szinültig vízzel.

Tedd a tűzhelyre, a legmagasabb hőfokra, mert forralod.

Menj a hűtőhöz, végy ki onnan két darab tojást.

Mosd meg alaposan a csapban folyóvíz alatt.

Végy egy hústűt, szúrd ki a tojások héjainak tompa végeit. Ügyelj rá, hogy a hártyák épek maradjanak.

Ha forr már a víz, végy egy tésztaszedőt, és azzal óvatosan liftezd le egymás után a két tojást a forró víz mélyére. Hagyd ott. A tojásokat.

Három perc elteltével ugyanazzal a tésztaszűrővel emeld ki a tojásokat, s tartsd azonmód hidegvíz alá a csapban, hogy megállítsd a forrást.

A tojásaidat, ha lehültek, ültesd tojástartókba, és vidd az asztalhoz.

Ott késsel elegánsan nyesd le a tojásod tetejét, s kiskanállal kanalazd ki a belsejét.

Kenyérrel jobb.

Kínáld a sószóróból a veled evőt, ha sósan szereti, sózza meg a tojását étkezés közben.