Lágytojás egy személyre

Lágytojás egy személyre. Személyreszabott lágytojás. Egy lágytojás egy személy részére. Személyes tojás egynek.

A(z) lágytojás egy személyre elkészítése

Végy egy nagy levegőt, és végy egy serpenyőt.

Töltsd szinültig vízzel.

Tedd a tűzhelyre, a legmagasabb hőfokra, mert forralod.

Menj a hűtőhöz, végy ki onnan egy darab tojást.

Mosd meg alaposan a csapban folyóvíz alatt.

Végy egy hústűt, szúrd ki a tojás héjának tompa végét. Ügyelj rá, hogy a hártya ép maradjon.

Ha forr már a víz, végy egy tésztaszedőt, és azzal óvatosan liftezd le a tojást a forró víz mélyére. Hagyd ott. A tojást.

Három perc elteltével ugyanazzal a tésztaszűrővel emeld ki a tojást, s tartsd azonmód hidegvíz alá a csapban, hogy megállítsd a forrást.

A tojásod, ha lehült, ültesd tojástartóba, és vidd az asztalhoz.

Ott késsel elegánsan nyesd le a tojás tetejét, s kiskanállal kanalazd ki a belsejét.

Kenyérrel jobb.

Kínáld a sószóróból az evőt, ha sósan szereti, sózza meg a tojást étkezés közben.