Korongsaláta lilahagymából burgonyából és paradicsomból

A korongsaláta lényege, hogy minden összetevője korongformájú. Ebben a változatban lilahagyma-, burgonya- és paradicsomkorongok szerepelnek.

A(z) korongsaláta lilahagymából burgonyából és paradicsomból elkészítése

Négy burgonyát főzzünk meg a szokásos módon héjában. Ha kész, hagyjuk hülni, és csak ha konyhameleg már, akkor vágjuk fel egyforma, kb. 1cm vasatg korongokra, nehogy félbetörjenek.

A lilahagymákat hámozzuk, majd alaposan mossuk meg, úgy, hogy ne távolítsuk el teljesen a hagymahéjakat összetartó gyökeres alját, csak a gyökérszálaktól szabaduljunk meg. Így tudjuk majd úgy felvágni a hagymát kb. 5 mm vastag korongokra, hogy ne hulljon szét.

A paradicsomokat kb. 5 mm-es vastagságú korongora vágjuk fel, és szórjuk egy salátástál aljára.

Sózzuk meg enyhén, merjünk rá négy kanál majonézt, és forgassuk össze.

Erre szórjuk aztán a burgonya korongokat.

Végül a lilahagyma korongokat helyezzük el a tetején úgy, hogy ne törjenek össze.

Az apróra vágott petrezselyemzöldjével hintsük meg a korongsaláta tetejét.

Szedéskor szedőlapáttal vegyünk belőle, hogy megmaradjon a rétegződés, és egyikfajta korong se törjön össze.