Kókuszos-mogyorós csemege

A kókuszos-mogyorós csemege pillanatok alatt elkészíthető, habkönnyű édesség, gazdag ízvilággal. Aki kezdő a konyhában, annak is sikerélmény.
kókuszos-mogyorós csemege

A(z) kókuszos-mogyorós csemege elkészítése

A 7 tojás fehérjét a cukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.

Hozzákeverjük a kókuszreszeléket, aztán apránként adagolva belekeverjük a sütőporos lisztet.

Egy közepes tepsit kivajazunk és lisztezünk (helyette sütőpapírt is használhatunk), a sütőt előmelegítjük 180 fokra, és a tésztát egyenletesen eloszlatjuk a tepsiben, majd kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Amikor megsült, egy tiszta konyharuhára borítjuk, majd átfordítjuk egy tálcára.

A krémhez a pudingport a tejjel a szokásos módon felfőzzük, amikor langyos hozzáadjuk a tojások sárgáját, a margarint, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a feketekávét. Az egészet elektromos habverővel alaposan összekeverjük.

Amikor készen van, egyenletesen rákenjük a kókuszos tésztára, végül étcsokoládét reszelünk a tetejére, és néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük. Isteni finom!! :) Jó étvágyat hozzá! :)

Recept Menü

Recept Kategóriák

Kókuszos-mogyorós csemege hozzávalók

A tésztához:

  • 7 tojás fehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 20 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg kókuszreszelék

A krémkhez:

  • 7 tojás sárgája
  • 2 csomag mogyoróízű puding vagy krémpor (ha ez nincs, mert ritkán lehet kapni, akkor helyettesíthető karamell- vagy csokoládéízű pudingporral is, ebben az esetben 1 db mogyoróaromát használunk hozzá)
  • 7 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál feketekávé

recept.hu közösség