Karamellás rizspuding reszelt csokoládéval

A rizspuding önmagában is mennyei eledel, de karamellel nyakonöntve, reszelt csokoládéval megszórva egyszerűen ellenállhatatlan. Sajnos...

A(z) karamellás rizspuding reszelt csokoládéval elkészítése

Egy lábasban összemelegítek 10 dkg vajat és 10 dkg kristálycukrot 1,5 liter tejjel.

Ha felolvadt a vaj és a cukor, belöntöm a 15 dkg rizst, és fűszerezem 2 vaníliarúd kikapart belsejével, meg egy csipetnyi sóval.

Lefedem, és közepes tűzön megfőzöm a rizst a tejben.

Közben egy serpenyőben a maradék 5 dkg cukrot a maradék 5 dkg vajon megkaramelizálom. Ha kész, hideg vízzel leöntöm, hogy ne karamelizálódjon tovább, és félreteszem, ezt öntöm később a pudingra.

Kis lyukú reszelőn lereszelem a tábla étcsokoládét, ez kerül majd a karmelles puding legtetjére.

Ha megfőtt a rizspuding, kis tálkákba porciózom, nyakonöntöm karamellel, és megszórom csokireszelékkel. Melegen a legfinomabb.